Ενας διαφορετικός Χάρι Πότερ προβάλλει την ιστορία της Ρόδου στην παγκόσμια λογοτεχνία

Μεγάλη και σπουδαία προβολή της αρχαίας ιστορίας της Ρόδου, γίνεται μέσα από την ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων του διεθνούς φήμης συγγραφέα Πίτερ Λεράντζις, ο οποίος δημιούργησε έναν φανταστικό ήρωα που περιπλανιέται στα επτά θαύματα του κόσμου.

Το πιο σπουδαίο για τον τόπο, είναι πως το πρώτο βιβλίο της «επταλογίας» είναι αφιερωμένο στη Ρόδο, στην ιστορία του Κολοσσού, την οποία περιπλέκει με μυθιστορηματικά στοιχεία για να δημιουργήσει ένα καταπληκτικό έργο.

Ο συγγραφέας Πίτερ Λεράντζης έχει γράψει 160 βιβλία, που έχουν πουλήσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Ο ίδιος είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και ζει στη Νέα Υόρκη, θεωρείται δε, ως ο συνεχιστής της σειράς των βιβλίων της Ρόουλινγκ με τον γνωστό ήρωα Χάρι Πότερ. Μάλιστα, οι διεθνείς αξιολογητές αυτού του είδους των βιβλίων, θεωρούν εξαιρετικά πιθανό σύντομα η όλη σειρά να μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη.

Η νέα αυτή σειρά φέρει το γενικό τίτλο «τα επτά θαύματα του κόσμου» και το πρώτο βιβλίο έχει τον τίτλο «Ο Κολοσσός της Ρόδου». Στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός, που αποτελούν σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας.

Ο μύθος, όπως τον έπλασε ο συγγραφέας, περιστρέφεται γύρω από ένα αγόρι, τον Τζακ Μακ Κίνλεϊ, που λόγω ενός προβλήματος που έχει, πρόκειται να πεθάνει σε έξι μήνες. Ο Τζακ καταρρέει σε έναν πολυσύχναστο δρόμο και μεταφέρεται σε ένα αλλόκοτο ινστιτούτο, όπου δεν υπάρχουν γονείς και τηλέφωνα, ούτε τρόπος διαφυγής, μόνο παράξενα παιδιά και φανταστικά πλάσματα.

Εκεί τον υποδέχεται ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας με το όνομα Μπεγκάδ, και του λέει τι τον σκοτώνει: μια ασθένεια που έχει κληρονομήσει από τον πρίγκιπα ενός χαμένου πολιτισμού και η οποία τον καταστρέφει κάνοντάς τον υπερβολικά δυνατό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ο χαμένος αυτός πολιτισμός βυθίστηκε όταν κάποιος έκλεψε επτά μαγικά «Λόκουλι» και τα έκρυψε σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Ο Τζακ και οι φίλοι του πρέπει να βρουν τα «Λόκουλι» προτού πέσουν σε λάθος χέρια. Αν δεν τα καταφέρουν, δε θα γιατρευτούν ποτέ, ο χαμένος κόσμος θα ξανανέβει στην επιφάνεια και η ζωή όπως την ξέρουμε θα τελειώσει για πάντα. Κανείς δε ρώτησε τον Τζακ αν θέλει να γίνει ήρωας. Όμως πρέπει να γίνει. Ένα παιδί. Μια αποστολή. Ένα πρόβλημα. Και η περιπέτεια ξεκινά με τον ΚΟΛΟΣΣΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.

Το σπουδαίο που έχει επιτύχει ο συγκεκριμένος συγγραφέας είναι πως έβαλε το όνομα Ρόδος και τον Κολοσσό στο στόμα των μεγαλύτερων συγγραφέων και των πιο προβεβλημένων προσωπικοτήτων του πλανητικού στερεώματος. Ηδη μεγάλοι συγγραφείς όπως ο Στήβεν Κινγκ, ο Ρίκ Ρίορνταν (συγγραφέας του Πέρσι Τζάκσον) μιλάνε για τη Ρόδο, την ιστορία της και τη νέα αυτή μυθιστορηματική φιγούρα. Όπως έγινε γνωστό, ήδη το βιβλίο κυκλοφορεί και στα τοπικά βιβλιοπωλεία, όπως και σε χιλιάδες άλλα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: www.dimokratiki.gr